Önkormányzati egyeztetés közlekedési kérdésekről

Kedves Tagság!

A délelőtt folyamán részt vettünk egy megbeszélésen az önkormányzat képviselőivel, amely során egy forgalomtechnikai szakértő bevonásával átnéztük, hogy az élhetőbb Duna-part kialakítása érdekében milyen megoldási javaslatok merültek fel a közlekedés szabályozására és mi az, ami ténylegesen meg is valósítható közülük rövid és hosszú távon - legyen szó gépjárműről vagy kerékpárról.

Mindezt az tette lehetővé, hogy Molnár Gábor - aki nem mellesleg az egyik elnökségi jelentkező és aki szintén részt vett az említett megbeszélésen - már két éve megkezdte egy koncepció kidolgozását, azonban az akkor már működési nehézségekkel küzdő egyesület sajnos nem tudta megadni a kellő támogatást az ügy továbbviteléhez. Időt és energiát nem sajnálva azonban mások segítségére támaszkodva odáig jutott a kezdeményezés, hogy mára már prezentálásra készen állt egy vázlat a forgalmi táblák megfelelő elhelyezéséről, egyszerűsítéséről és egyértelműsítéséről. 

De mire jutottunk és mire számíthatunk?

A közeljövőben további figyelmeztető táblákat helyeznek el a sebesség korlátozására és az utakat több helyen ellátják felfestésekkel a megfelelő figyelemfelhívás érdekében a kerékpáros közlekedésre koncentrálva. Mindemellett az önkormányzat nyitott arra, hogy az eredeti koncepcióra alapozva és a Duna-parti szempontból mindenki számára elfogadható tervezetet megalkotva egy újabb megbeszélés keretei között egyeztethessünk és az egyetértést megtalálva forgalomtechnikai és megvalósíthatósági szempontból is teljeskörűen felülvizsgálják a vázlatot. Tisztában vagyok azzal, hogy mindössze a fentiek nem oldják meg teljes körűen a közlekedési problémákat és továbbra is számos nyitott kérdéssel szembesülünk, de egy valóban előremutató megbeszélés részesei lehettünk.

Ezúton is köszönöm a sok munkát Gábornak és kivétel nélkül mindenki másnak, aki részt vett a koncepció kidolgozásában. Arra biztatok mindenkit, aki megkezdett tervekkel és projektekkel rendelkezik, hogy bátran keresse meg az egyesületet, ugyanis a közelgő Közgyűlés után remélhetőleg valódi projektcsoportokkal a hátunk mögött dolgozhatunk a közös célok megvalósításán!

Üdvözlettel,
Budakalászi Duna-partért Egyesület

Kommentek

A hozzászólások megtekintéséhez kérlek jelentkezz be!