NIF levél

 

 

KÉRDÉS:

Üdvözlöm!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy tulajdonomban lévő budakalászi telkemet (HRSZ 0209/XX) érinti e kisajátítás az M0-ás jövőre kezdődő bővítése miatt? 

Ezenkívül amennyiben lehetséges szeretnék kérni egy pontos tervrajzot, nyomvonalát érvet amiből kiderül h lesznek e zajvédő falak a tervezett útvonal mentén és milyen bekötő útak épülnek a környezetünkben.

 

 

VÁLASZ:

Tisztelt XXX!

 

Megkeresésére a NIF Zrt. a következő választ adja:

 

A NIF Zrt. építési-engedélyezési terveket készíttet az M0 autóút 11. – 10. sz. főutak közötti szakaszára és kapcsolódó létesítményeire vonatkozóan. A kivitelezés megkezdésének egyik alapvető feltétele az építési engedély, amellyel NIF Zrt. még nem rendelkezik. Jelenleg rendelkezésre álló forrás az északi szektor esetében az építési engedélyhez szükséges tervek elkészítésére az építési engedély megszerzésére biztosított. A tervek megtekinthetők a NIF Zrt.-nél (Budapest XIII. kerület, Váci út 45.) vagy Budapest Főváros Kormányhivatala Közlekedési Főosztály Útügyi Osztályán (1066 Budapest. Teréz krt. 62.)

 

A Budakalász 0209/XX helyrajzi számú ingatlan szerepel az M0 autóút 10. sz. és 11. sz. főút közötti szakasza nyomvonalának kijelöléséről szóló 523/2013. (XII. 30.) Korm. rendelet 3. mellékletében (Az M0 autóút 10. sz. és 11. sz. főút közti szakasz nyomvonalával érintett ingatlanok listája). Nem szerepel az engedélyezési tervek részeként elkészített alagút védelmi zónába eső ingatlanok között, mely többnyire szűkebb terület, mint a Korm. rendelet szerinti nyomvonal. (Ebben a zónában azok az ingatlanok kerültek felsorolásra, amelyekre vonatkozóan építési korlátozás kerül meghatározásra a helyi építési szabályzaton keresztül.)

 

Az ingatlan nem kerül kisajátításra. Továbbá zajvédő fal építésére sor fog kerülni a beruházás keretein belül. Bekötőút létesítésére a NIF Zrt.-nek nincs elrendelése.

 

 

Kommentek

A hozzászólások megtekintéséhez kérlek jelentkezz be!