Egyesületi levél Budakalász Polgármesterének

 

Rogán László Úrnak, Budakalász Város Polgármesterének

 

Tisztelt Polgármester Úr!

Hivatkozva a Polgármesteri Hivatallal történt korábbi telefonbeszélgetésekre, valamint a 2013. június 23.-án magtartott Egyesületi megbeszélésünkre, - melyen való részvételét ezúton is köszönjük – a következő kérésekkel fordulok Önhöz:

- A 06.21.-ig elvégzett földi és légi irtás megfigyeléseink szerint csak a Duna-part egyes részeit érintette és ott teljesen hatástalan volt.

- A 06.22.-én szombaton elvégzett légi irtás délután 18.00 óra körül teljesen hatástalan volt, kihelyezett lepedőkön, papírlapokon nem volt kimutatható.

- A 06.22.-én szombaton elvégzett földi irtás, azokon a helyeken, ahova eljutott részben hatásosnak mondható, tapasztaltunk látható helyeken (pl. medencék) elpusztult szúnyogot.

- Határozott kérésünk, hogy a médiában elhangzó folyamatos ígéreteknek megfelelően, tegyék élhetővé lakókörnyezetünket, a Budakalászi Duna-partot.

- Tisztelettel kérjük, hogy Polgármester Úr, a megfelelő szerveknél intézkedjen, további szúnyogirtás megrendeléséről, és ennek időpontjáról értesítsen minket.

- A légi irtás elvégzését lehetőség szerint, naplemente után az esti órákban célszerű végezni, úgy, hogy a terület felett sávosan, többször elhalad a repülő, gondolom ezzel az irtást végző szakemberek is tisztában vannak. Különben lejelenthető az irtás megtörténte, csak hatástalan, mint eddig.

- A földi irtást, minél több helyre bejutva célszerű lenne többször megismételni, főleg a Dunához legközelebb eső területeken, ehhez a kerékpárutat végig járhatóvá kell tenni. Egyesületünk támogatja, ha kell, segíti a kerékpárúti betonakadályok ideiglenes eltávolítását.

 

U.i.: Pillanatnyi helyzet, 06.24.-én délután: A Duna és a gát közötti területeken, egy tízes skálán 10+, élhetetlen, elviselhetetlen. A gát mentett oldalán, ahol szombaton járt a füstölő autó 10, elviselhetetlen.

 

Budakalász, 2013. június 24.

 

Braun Péter

Budakalászi Duna-partért Egyesület, Elnök

 

Kommentek

A hozzászólások megtekintéséhez kérlek jelentkezz be!